בניית אתר אינטרנט, אם עיסקי, תדמיתי, אתר חנות, אתר סטטי, אתר שירותי וסוגים נוספים אחרים, עם שימת דגש על שימוש בתקינה W3C מביאה את האתר למקום אחר מבחינת דירוגו ואפשרויות הקידום שלו. ניתן לומר, כי מירב חברות בניית האתרים מבצעות מבחינה מקצועית את בניית אתר האינטרנט כשדבר עיקרי מוביל את הנושא והוא הקפדה על בניית אתר תיקני תחת תקן W3C.
אם כן מהו אותו תקן? תקן W3C מהווה "דבק" מאחד כשלוקחים בחשבון בניית אתר תיקני, וזאת על מנת שהאתר יכיל תאימות למכלול הדפדפנים המבוקשים כולל אלו שבמערכות ההפעלה הסלולריות בסמארטפונים. אותו מכלול דפדפנים מכיר היטב את התקן הנדון. ולכן, במהלך בניית אתר בדגש על שימוש בתקן, יהיה סיכוי גבוה לתאימות מלאה.
בהיסטוריה של האינטרנט, הדפדפן העיקרי היה IE , אך עם התקדמות הפלטפורמות השונות והטכנולוגיות ישנם מספר לא מבוטל של דפדפנים המתמודדים על מקומם כדפדפן הנפוץ ביותר. וכרגע, נוצרה מהפיכה לא קטנה בתחום. לכן, יש דגש על תקינה שתסייע לקבע סטטוס של אתר תיקני או לא. כלומר, אם בעבר היה ניתן לבנות אתר אינטרנט מבוסס על דפדפן אחד כ"קרטל" בתחומו, כיום המצב שונה ועלינו להתחשב בכלל הגולשים מאחר וישנה חלוקה סטטיסטית של העדפות גולשים לגבי איזה דפדפן יהיה בשימושם.
W3C הינו תקן בינלאומי כלל לא מסחרי, שיוסד ב 1994, ומונה בתוכו חברויות של כחצי מיליון מכלל העולם.
ורק כדי לשים דברים על דיוקם, התקן הינו המלצה בלבד ואין חובה לשימוש בו בבניית אתרי אינטרנט .
אז איך נשתמש בתקן בחוכמה? בניית אתר אינטרנט תחת תקן W3C ידידותית יותר עבור מנועי החיפוש, דבר העשוי לשפר את דירוג אתר האינטרנט שלנו בהם, מאחר ולמנועי החיפוש זמין יותר למפות נכונה את תוכן האתר. הדבר תורם רבות כמובן, גם לנושא "הכנת" האתר הנבנה לתהליך קידומו האורגני, הלא פחות חשוב בימינו.
דגשים לסיכום, יש לבחון היטב את חברת הקמת האתר שלכם והאם הבנייה תבוצע לפי תקן W3C ואם כן להבטיח את קיומו של הסימן הרשום לכך באתר עצמו.